Ik schilder dagelijks, het liefst buiten

Behalve dat ik graag zelf schilder en creatief bezig ben vind ik workshops geven ook fantastisch. Het liefst met een kleine groep en met een thema. Acrylverf op canvasdoek leent zich prima voor de gevorderde cursist maar ook voor de absolute beginner.

Cursisten kunnen kiezen voor een groot doek of voor 2 kleine doeken. De thema’s neem ik stap voor stap door. Populaire thema’s zijn kleurrijke dieren zoals kippen, koeien en varkens. Maar cursisten mogen ook afwijken van het thema zeker als ze zelf al een idee hebben over het doek. Ik serveer een thee en/of koffie met wat lekkers van de streek de Bourgogne. Later serveer ik een drankje met bijvoorbeeld een hartige quiche. Mocht je allergieën hebben of ben je gluten gevoelig dan zal ik proberen daar rekening mee te houden. Aan het einde van de workshop krijg je je kunstwerk mee. Meestal maak ik ook wat foto’s die ik ook verstuur naar bijvoorbeeld je WhatsApp.

Misschien komen er nog meer cursussen zoals schilderen op hout. Boetseren met klei en/of gips en daarna schilderen met acrylverf. Geurkaarsen maken. Of kalkverf op linnen.

Voor de workshops vraag ik 45 euro en dat is inclusief alles, canvasdoek, begeleiding, acrylverf. Schorten en kwasten zijn aanwezig net als alle benodigdheden om iets moois op het doek te zetten. Ik zeg altijd “iedereen kan schilderen”, en dat blijkt ook wel. Eigenlijk is het nooit verkeerd, bij voorgaande workshops kwamen er wel cursisten die meteen riepen “ik ben helemaal niet creatief ” en na een kwartier kwamen ze helemaal los. Uiteindelijk gingen ze allemaal met de meest prachtigste kunstwerken naar huis. En gaven ze zich meteen weer op voor de volgende workshop. Abstract schilderen, intuïtief het kan allemaal. Als ik zelf schilder vergeet ik alles om me heen. Even in mijn eigen creatieve bubbel, noem ik dat. Die ervaring gun ik iedereen.

Prijzen :

wworkshop duurt ongeveer drie en een half uur 45,00 euro inclusief hapjes, drankjes en benodigdheden. Ik verzorg alles, oude kleding dragen is wel aan te bevelen, er kan altijd net naast het verfschort een spatje verf ontsnappen.

Groepen in overleg, per mail:

pienty@live.nl

per SMS, WhatsApp:

00033 6 77288385

Speciale gelegenheden, vrijgezellenfeestjes, jubileum, vriendinnen groep. Alles is mogelijk, ik schilder graag buiten anders is uiteraard binnen ook heel gezellig.

Dit soort canvasdoeken kan iedereen maken. De cursus is een feestje, cursisten zijn na afloop blij.
Stap voor stap maak je je eigen doek. In een thema en kleuren die je zelf kiest
Je begint met een schets, ik heb sjablonen en boekjes vol inspiratie en ideeën. Veel afbeeldingen hebben een rooster over zich heen getekend op die manier kan je ze makkelijk overzetten op het doek
Na het schetsen begint het inkleuren met acrylverf
Het eindresultaat je kunt je doek later ook nog vernissen als extra bescherming
Bij deze afbeelding zie je het rooster. Door het rooster ook op je canvasdoek te tekenen wordt het makkelijker om de afbeelding over te schetsen
Advertentie