
Miel, honing, pure honing vloeibaar eetbaar goud wat bijna niet kan bederven. In Egypte is een pot honing gevonden, in één van de graven. Dit graf was van een koning. De pot honing die erbij was begraven was meer dan 2500 jaar oud. En die honing was nog eetbaar, hoe bijzonder is dat en wat zegt het over de honing. In honing zit minimaal water daardoor kunnen eventuele bacteriën zich nauwelijks vermenigvuldigen. Echte goede honing kunnen we als mensen onbewerkt eten zonder toevoegingen. Honing bevat alle voedingsstoffen om te overleven namelijk: enzymen, vitaminen en mineralen. Honing is één van mijn favorieten, net als gember, espelette peper, kurkuma, citroen, knoflook en sjalotjes. Ik woon in de Bourgogne en in het parc du Morvan is een winkel tussen Corancy en Château Chinon die verrukkelijke honing verkoopt. Het is sowieso een belevenis om te zien hoe de bijen heen en weer vliegen en honing verzamelen. In deze winkel/museum-achtige kan je de bijen namelijk gadeslaan achter glas. Behalve honing zijn er tientallen aanverwanten producten die allemaal met honing te maken hebben, denk aan boeken maar ook bijvoorbeeld honing likeur enz. Afhankelijk van het seizoen en welke bloemen de bijen hebben bezocht krijg je verschillende smaken van honing. Bij deze winkel kan/mag je proeven. De medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam, wel gaat alles in het Frans. Wat ik vroeger niet wist, doe nooit honing in kokend water want dan werken de goede stofjes in de honing niet meer. Mijn honing cake recept kan niet mislukken, de geklopte eiwitten maken de cake luchtig. Één keer heb ik de eieren niet gescheiden en toen is mijn cake wel gelukt maar was de cake wat minder luchtig. De honing smaak is goed aanwezig dus als je niet van honing houdt of gasten hebt, die niet van honing houden, kan je beter deze cake niet serveren. Kies voor verse scharreleieren en een goede kwaliteit honing. #honing #miel #bijen #hommels #atelierphilippine #illustraties #illustrator #workshops #gebak #Fransekeuken #fransereceptenfacebook #blog #blogger #recepten #cake #frankrijk #bourgogne #nievre