

“Weet wat je eet”, en als mijn maaltijd behalve gezond ook nog zo lekker is dan lijkt het nog lekkerder te smaken. Voor mij persoonlijk kijk ik behalve naar de voedingswaarde en de smaak ook naar de duurzaamheid. Hoe zijn mijn linzen verpakt, is de verpakking recyclebaar? Wie heeft mijn linzen gekweekt? Liefst van boeren en leveranciers van wie de coöperaties zoveel mogelijk duurzaam is. Soms is het wat werk om het uit te zoeken maar een betere wereld begint bij jezelf. Vandaag heb ik mijn favoriete rode linzen stoof gemaakt met zoete aardappel en kokosmelk. In het basis recept staan geen paddestoelen maar ik had nog wat shii-taken en oesterzwammen liggen dus die heb ik toe gevoegd en een kleine courgette. Mijn dochter eet graag linzen, je zit urenlang vol maar op een prettige manier, zegt ze altijd. Rode linzen lenen zich goed voor dit recept, ze vallen namelijk makkelijk uit elkaar. Het is een gerecht wat je een dag van te voren kan maken, zelf vind ik de linzen stoof de dag erna vaak lekkerder. Alle smaken zijn dan ingetrokken en hebben elkaar gevonden. Ik was altijd mijn linzen van te voren meestal 2x met koud water. De ingrediënten en kruiden zijn naar mijn eigen smaak, de citroen in de stoof geeft een fris element. Meestal serveer ik deze stoof met naanbrood, rijst en een klodder yoghurt. Heel simpel te maken en betaalbaar. Vegetarisch en echt super lekker!
#atelierphilippine #workshops #workshopsbourgogne #illustraties #illustrator #kookboek #linzen #gezond #gezondleven #glutenvrij #glutenvrijgenieten #vegetarisch #voedzaaam #foodofinstagram #fooddesigner #foodillustrator #pinkwaves #blog #blogger